Alcatel chystá řadu Pop 4: unikly informace o třech modelech

5

Tradiční hromadu nových telefonů přiveze na barcelonský MWC 2016 veletrh Alcatel. Dnes se objevily první informace o nové řadě modelů Pop 4, do které se má hned od počátku zařadit trojice novinek, které se navzájem budou lišit především výbavou. Nejvyšší zástupce Pop 4S má zaujmout výkonným hardwarem či 5,5palcovým displejem.

Alcatel OneTouch

Již včera jsme vás informovali o tom, že Alcatel na svých stránkách neuhlídal vlajkové modely řady Idol 4 a byly prozrazeny. Dnes sice není vina přímo na výrobci, ale přesto došlo k prozrazení dalších tří modelů, které pokryjí portfólio nižší a střední třídy pod řadou Pop 4.

Nejvýše postaveným modelem bude Alcatel OneTouch Pop 4S. Ten nabídne kupříkladu 5,5palcový displej s Full HD rozlišením a pod kapotou se pochlubí výkonným procesorem Helio X10 s osmi jádry od MediaTeku, kterému bude sekundovat 2GB operační paměť. V případě interního úložiště budou k dispozici dvě verze – buď 16 GB nebo 32 GB. Hlavní fotoaparát na zadní straně nabídne 13 megapixelů a čelní kamerka údajně až 8megapixelové rozlišení. Poslední informace hovoří o nasazení Androidu 6.0 Marshmallow a baterie s kapacitou 2 960 mAh, přičemž samozřejmě nebude chybět podpora LTE. Dle dostupných obrázků si lze všimnout tlačítka pod displeje, které nebývá příliš obvyklé u telefonů Alcatel. Lze se jen domnívat, zda do něj výrobce například nenasadí čtečku otisků prstů.

Alcatel OneTouch Pop 4S

S dalším modelem Alcatel OneTouch Pop 4S klesáme výbavou níže. Displej má sice stále úhlopříčku 5,5 palce, avšak rozlišení kleslo na HD hodnotu. Počítat bude nutné se slabším výkonem, neboť nasazen bude procesor Snapdragon 210 společně s 1,5 GB RAM. Vítaná jistě bude 16GB interní paměť pro vaše data nebo podpora LTE. Hlavní fotoaparát nabídne 8 megapixelů, čelní kamerka 5 megapixelů. Spekuluje se však i o možnosti vyššího rozlišení, kdy by zadní snímač pořizoval 13megapixelové snímky a čelní 8megapixelové. Prostředí opět zajistí Android 6.0 a kapacita baterie se zastavila na 2 500 mAh.

Alcatel OneTouch Pop 4 Plus
Alcatel OneTouch Pop 4 Plus

Velmi podobnou výbavu nabídne i model Alcatel OneTouch Pop 4 a jeho hlavním rozdílem bude displej s úhlopříčkou 5 palců a HD rozlišením. Pod kapotou bude i nadále Snapdragon 210 a operační paměť nabídne 1 GB, případně 1,5 GB. Záležet má na konkrétním regionu prodeje. U fotoaparátů má jít opět o kombinaci 13 megapixelů na zadní straně spolu s 8 megapixely na straně čelní, respektive je ve hře i varianta s 8 megapixely na zádech a s 5 megapixely nad displejem. Podpora LTE je samozřejmostí a kapacita baterie zůstane na hodnotě 2 500 mAh.

Alcatel OneTouch Pop 4
Alcatel OneTouch Pop 4

Všechny tři novinky se spolu s novými Idoly 4 představí na veletrhu MWC 2015, který se koná od 21. února v Barceloně. Redakce mobilenet.cz se jej jako již tradičně bude účastnit a můžete se těšit na podrobné zpravodajství ohledně všech novinek.

Zdroje: winfuture.de, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Xxx
Včera jsem někde četl, že Alcatel zruší označení "One Touch" a teď už je to na těch mobilech z řady Pop vidět. Takže si můžete opravit názvy. :-)
Johny
Alcatel *poop* 4 ;) příznačné
Petr Dvořák
Petr Dvořák
Omylem, jo?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze