Aktualizace Mapy Google: vždy po té nejrychlejší cestě

5

Google vylepšuje vlastní navigaci díky akvizici komunitní navigace Waze z minulého roku. Díky tomu už zvládne upozorňovat na nastalé situace, jako jsou opravy silnic nebo nehody. Další funkcí je dynamické přepočítávání trasy, pokud se objeví nějaká rychlejší cesta.

Už od oznámení akvizice nám bylo jasné, že má Google v plánu implementovat některé funkční a oblíbené prvky komunitní navigace Waze do své navigace v aplikaci Mapy Google. Nyní tak přidává funkci „Rychlejší cesta je k dispozici“, kterou mohou vyzkoušet uživatelé systému Android a nově také iOS. Funguje tak, že vás navigace dokáže upozornit na změnu podmínek (došlo například k nehodě) a okamžitě vám nabídne rychlejší cestu. To samozřejmě můžete přijmout, ale také odmítnout.

Google Mapy

Dříve navigace fungovala tak, že vám spočítala cestu a podle ní jste jeli až do cíle, pokud jste tedy nevybočili z trasy. Nyní je navigace dynamická a dokáže reagovat na vzniklé podněty okamžitě. Některé funkce z Waze můžeme vídat v navigaci od Googlu už od minulého roku, kdy vás aplikace například upozorňovala na okolní rekonstrukce nebo nehody.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
petk0
cim viac uzivatelov google navigacie bude, tym menej informacii sa tam prenesie z waze. nejako to nedomysleli. mali by podporit aj narast waze aktivnych vodicov, inak to cele pochovaju.
Pepik
Rok 2014 a toto teprve začíná pronikat do navigace, snad se to rozšíří, protože to je určitě věc co ocení každý.
Petr Zubik
Petr Zubik
Waze pouzivam uz asi rok, to je docela cool navigace,jen tak dal Google :)
Sibstr
Je to sice dobrá fičura od Google maps, ale Waze je prostě Waze;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze