Novinky u Android Wear: víme, které modely obdrží Wi-Fi (aktualizováno)

2

Operační systém určený speciálně pro chytré hodinky, Android Wear, se v nejbližších dnech dočká vcelku významné aktualizace. Ta přinese zjednodušené ovládání a například také podporu Wi-Fi.

Aktualizováno 20. 5. 2015 – seznam zařízení s podporou Wi-Fi

Google začíná vypouštět aktualizaci Android Wear 5.1.1, která přinese novinky, o kterých se dočtete níže v článku. Zásadní informací však je, jaké hodinky se mohou těšit na přítomnost Wi-Fi, která se stane po aktualizaci funkční. Počet je velmi skromný. Níže jsou vypsané čtyři modely, které podporu Wi-Fi obdrží.

Původní informace z 20. 4. 2015

Podstata chytrých hodinek je být jakousi prodlouženou rukou vašeho chytrého telefonu, se kterým jsou spárovány. Hodí se tedy na zobrazování důležitých informací. Základem je čas, ale například také text či náhled map. Pro tyto účely se hodí, aby aplikace zůstaly stále na displeji a nezhasínaly. To bude s nejnovější aktualizací již možné a na displeji zůstanou nejen hodiny, ale také právě aplikace. Ty budou v úsporném režimu a plně se rozsvítí, jakmile se na ně podíváte.

Android Wear

Další výhodou nové aktualizace je ovládání hodinek pomocí švihů. Ve chvíli, kdy budete mít plné ruce bude postačit hodinky nasměrovat k sobě a tímto gestem procházet chytré karty. Vše názorně demonstruje animace níže.

Android Wear
Ovládání gestem u Android Wear

Uživatelé jistě uvítají, že Google konečně přesunul aplikace a kontakty blíže k domácí obrazovce. Už nebudete muset vše dlouze hledat. Postačí tahy do stran a dostanete na seznam všech aplikací a následně i do seznamu kontaktů. Nově budete moci také rychle odpovídat nakreslením emotikon. Na displeji nakreslíte například ruku s palcem nahoru a rovnou se odešle příslušná ikonka.

Android Wear
Aplikace a kontakty budou více po ruce

Aktualizace přinese také podporu Wi-Fi připojení. Aktivní s hodinkami tudíž budete moci být i ve chvíli, kdy se vzdálíte od telefonu, který je spárován skrze Bluetooth. Samotný Wi-Fi modul je přítomen v drtivé většině hodinek a aktualizace jej pouze aktivuje. Otazníky na Wi-Fi modulem visí patrně jen nad Motorolou Moto 360.

Android Wear
Snadné posílání emotikon nakreslením

Nejnovější aktualizace se bude šířit v nejbližších týdnech a jako první se ji dočkají hodinky LG Watch Urbane.

Zdroje: googleblog.blogspot.cz, phandroid.com

Diskuze ke článku
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
Super,ak to takto pojde dalej,tak tomu systemu nebude nic chybat. Som rad, ze sa vyvija tak rychlo. Uz sa neviem dockat,kedy mi dojdu na LG G Watch R
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
Ako fakt? LG G Watch R maju normalny S400 a rovnaky HW ako Urbane a nebudu mat WiFi? Dost velke sklamanie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze