Aktualizace Amber přinese Smart Cameru a FM rádio pro Lumie

5

Finská Nokia dnes představila zbrusu novou Lumii 925. Radovat se však mohou i majitelé ostatních modelů s Windows Phone 8. Brzy se dočkají aktualizace, která přinese nové funkce.

Na dnešní dopolední tiskové konferenci, kterou Nokia pořádala v Londýně, byla veškerá pozornost směřována na novou Lumii 925. Zřejmě nejvíce opěvovanou funkcí byl fotoaparát, ke kterému se vztahuje aplikace Nokia Smart Camera. Ta nabízí mnoho různých funkcí. Například jde o sekvenční snímání, ale také výběr nejlepšího obličeje při skupinovém fotografování, nebo akční snímky. Nejzajímavěji vypadá funkce Emotion Blur, která dokáže rozmazat pozadí snímku a nechat ostrý pouze objekt v popředí. Více již napoví přiložená videa, které najdete níže.

Čtěte také: Nokia Lumia 925 oficiálně představena: je libo trochu hliníku?

Pokud se vám tyto vychytávky zalíbily, nemusíte si kvůli nim nutně běžet koupit nejnovější Lumii. Naučí se je totiž všechny Lumie s Windows Phone 8. Konkrétně tedy Lumia 520, 620, 720, 820 i 920. Stane se tak s aktualizací, kterou Nokia nazvala Amber. Ta přinese také vyhlížené FM rádio, kterou současné Lumie nemají. Bohužel se to netýká Lumie 620, ta rádio i nadále mít nebude. Aktualizace by měla dorazit v průběhu letošního léta.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Milan
Jaký je důvod toho, že ta 620 to rádio mít nebude?
Jojo
No majtelov Lumie 620, mi je ozaj luto, ked dnes maju FM prijimac mobily pod 100€ a nie aby taka zakladna vec chybala v smartfone, navyse takom, ktory mieri skor na mladych zakaznikov. Aj ten displej ma uz celkom maly na dnesne pomery, pride mi to, ze lepsou investicou je nizsi model Lumia 520. Este stale ten WP len dobieha konkurenciu, aj ked je uz na tom o poznanie lepsie. Ja by som v aktualizaciach, ciuz od Nokie alebo MS, privital este to instalovanie aplikacii aj na pamatovu kartu a a aby tlacidlo lupa dostalo svoj vyznam konecne a dalo sa nan nadefinovat akekolvek hladanie, predpokladam, ze drviva vacsina by sme si dali Google ako vstavany Bing. Nechapem, preco je takato hlupost pre nich problemom, ked to dali aj do WP 7.8 a WP8 to zase nema...
Lumia 620
Lumia 620 ma HW pro FM radio v cipu Qualcomm, stejne jako ostatni Lumie. Narozdil od nich ma ale nestastne vyreseny konektor pro sluchatka, ktery je castecne soucasti zadniho odnimatelneho plastoveho krytu. Toto reseni je nevhodne pro funkci anteny kterou tvori kabel sluchatek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze