AirTag zachránil psa, kterého odnesla velká voda

2
AirTag zachránil psa, kterého odnesla velká voda
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Pes spadl do rozbouřené vody
  • Proud ho odnesl do kanalizace
  • Jeho polohu se podařilo rychle zjistit díky AirTagu

Jen málokterému kusu příslušenství pro mobilní telefony se podaří, aby se o něm neustále mluvilo. Chytrý přívěsek AirTag měl být původně určený pro to, abyste rychle našli svoje klíče nebo tašku. Brzy po zahájení prodeje se však objevily vzrušující příběhy o hledání ukradených koloběžek a aut, které prokládaly obavy o soukromí a zneužití této technologie. Naposledy v létě se rozhořel spor mezi cestujícími a aerolinkami.


Další kapitola je o poznání úsměvnější, protože má dobrý konec a hlavní roli v ní hraje australský ovčák. Ten se ztratil majitelce při procházce v kalifornském San Bernardinu. Spadl do protipovodňové nádrže, která byla v té chvíli plná vody, proto během okamžiku rychle zmizel. Na pomoc byli přivoláni místní hasiči, kteří se o neobvyklý vývoj záchranné akce podělili na sociálních sítích.

Psa si všiml svědek, který viděl, jak našel cestu z vody do nedaleké kanalizace. Zjistilo se, že čtyřnohý společník je vybaven vedle běžné psí známky i Apple AirTagem, což pomohlo přesně určit jeho polohu. Promočeného a špinavého psa našli hasiči stát na hromadě trosek na dně roury poté, co ho rychlý proud v dešťové kanalizaci unášel asi kilometr. Hasiči psa pomocí žebříku vynesli na hladinu, kde bylo vyšetřen a zjištěn, že je bez zranění a v dobré náladě.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Tohle je super..
Jan Kasik
Jan Kasik
A kdyby měl pes 5 AirTagu tak majitelé zachrání fenu a 4 štěňata k tomu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze