Adobe představilo dotykové pero pro iPad a dvě nové aplikace

Pamatujete si na slova Steva Jobse, který při představení tabletu iPad řekl, že nejlepší stylus bude lidský prst? Realita je však po pár letech jiná a většina výrobců opatřila své tablety možností i inteligentního stylusu. Od prvních pokusů dnes můžeme nalézt již velmi sotisfikované řešení.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Jedno z řešení, které bohužel patří do té "méně profesionální" skupiny, představila včera na konferenci firma Adobe. Společnost Adobe je známá svými grafickými produkty jako Photoshop nebo Illustrator. Překvapením tak bylo, že se pustila tato společnost i do hardwaru a to rovnou pro tablet.

adobe ink3
Adobe včera představilo stylus Ink Adobe a Adobe Slide

Představený stylus se jmenuje Ink Adobe a jedná se o stylus, který reaguje na tlak a přítlak, kterým na něj uživatel působí. To umožňuje kreslit různé tloušťky čar. Druhým představeným příslušenstvím je zvláštní zařízení jménem Adobe Slide. Slide nám pomůže kreslit rovné a vodorovné linky, které jsou pro kreslení v mnoha oblastech nezbytné.

adobe ink2

TIP: Vyrobí Nexus 8 nakonec Asus? Možná se dočkáme prvního tabletu z projektu Silver

Spolu s příslušenstvím představilo Adobe i dvě nové kreslící aplikace – Line a Sketch. Tyto aplikace jsou dle prvních náznaků velmi jednoduché a bohužel jen těžko přesvědčí profesionály tyto programy používat.

Zařízení se tváří jako profesionální řešení, ale bude to stačit?

Jestli se Adobe podaří přesvědčit jiné zákazníky z řad majitelů iPadu, je otázkou. Vše je otázkou ceny a hlavně také marketingu.

Zdroj: tabletowo.pl, MacWorld