Adobe Lightroom pro Android umožní fotografovat ve formátu RAW

3

Adobe Lightroom je jeden z nejpopulárnějších programů pro zpracování obrazu. Využívají ho především profesionální fotografové. Aplikace pro operační systém Android nyní dostává aktualizaci, do které je přidáno rozhraní fotoaparátu a ne jen tak ledajaké. Fotografovat bude možné i v populárním bezztrátovém formátu RAW.

Adobe Lightroom 2.0 obsahuje tradiční prostředí fotoaparátu, na jaké jsme v Androidu zvyklí. Nechybí základní sada ovládacích prvků pro nastavení blesku, vyvážení bílé nebo kompenzace expozice. Nejvýznamnější novinka se ale týká formátu, v jakém je možno snímky pořizovat. Formát RAW je oblíbeným formátem pro profesionální fotografy, protože ani po úpravě snímku nedochází k tak veliké obrazové ztrátě.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom 2.0 samozřejmě není jediným, který fotografování ve formátu RAW nabízí, nicméně se jedná o jedinou aplikaci, která umožňuje kompletní práci se snímkem od chvíle vyfocení, až po konečné úpravy. Ještě před pořízení snímku je k dispozici řada předvoleb, jak si snímek upravit dle svého přání. Vybírat můžete ze základních předvoleb, které jsou pak automaticky aplikovány na vyfocený snímek, nebo zvolit svou vlastní úpravu.

Aktualizace je už nyní k dispozici.

Stáhnout Adobe Lightroom

Google Play App Store

Zdroje: thenextweb.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Petr
Mohli byste to alespoň psát jasně. Do RAWu to samozřejmě jde jen u mobilů, které to umí (mají příslušné API), takhle to zní, jako že to jde s touto app u všech mobilů.
jozes
Presne tak len u mobilov ktore podporuju fotenie do RAW

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze