Acer Liquid Zest (4G): nižší střední třída s Androidem 6.0 (video)

Acer do Barcelony na veletrh Mobile World Congress přivezl kromě vyššího modelu Liquid Jade 2 také dva zástupce nižší střední třídy s označením Liquid Zest a Zest 4G. Telefony se dle dostupných informací liší taktem čtyřjádrového procesoru a podporou LTE sítí. A my si je přímo na stánku společnosti krátce vyzkoušeli, máme tak pro vás první dojmy včetně videa.

Novinky nabízí nepříliš zajímavý design a plastovou konstrukci, která v ruce nepůsobí dvakrát hodnotně. Telefony se sice nedrží špatně, zázračný dojem z nich však nečekejte. Přední straně vévodí 5" displej s rozlišením 1 280 × 720 pixelů, což na takto velikou úhlopříčku dostačuje. Při zkoušení obou telefonů se nám zdálo, že základní model bez přídomku 4G měl displej více do žluté barvy, je však možné, že to bylo způsobeno nastavením či faktem, že šlo o předprodukční vzorky.

Acer Liquid Zest 4G – MWC 2016

Když Acer nemůžeme pochválit za design či použité materiály, pochválíme jej alespoň po softwarové stránce. Společnost totiž vsadila na v podstatě čistý Android 6.0, který je jen lehce upraven, a to na úrovni ikonek či pro Acer vlastních aplikací a widgetů. Nastavení, domovská obrazovka, výběr aplikací či okno multitaskingu zůstalo v podobě, v jaké jej známe z čistého Androidu, což je nám přeci jen o něco sympatičtější než vlastní a někdy až moc přeplácené prostředí. Na první pohled se zdálo prostředí svižné, na podrobnější hodnocení je však zatím brzy. O chod systému se stará čtyřjádrový procesor s taktem 1 GHz, respektive 1,3 GHz v případě modelu s přídomkem 4G. Bližší hardwarové specifikace zatím nejsou k dispozici, zmínit můžeme jen hlavní 8Mpx fotoaparát na zadní straně a 5Mpx přední kamerku. Acer zároveň vyzdvihuje DTS zvuk, který jsme však na vcelku hlučném stánku přímo na výstavišti vyzkoušet nemohli.

Novinky s logem Aceru v nižší střední třídě nezaujmou designem, zpracováním či hardwarovou výbavou, mohou však zaujmout DTS reproduktory či cenou, která v případě základního modelu, bez podpory 4G LTE sítí bude 2 990 Kč. O chlup vyšší model, který se již podporou sítí 4G LTE může pochlubit pak vyjde na 3 990 Kč. Dostupnost je prozatím oznámena na měsíc duben, respektive květen u varianty s podporou LTE.

Technické parametry Acer Liquid Zest

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 4×1 GHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2016, 2 990 Kč

Technické parametry Acer Liquid Zest 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 4×1,3 GHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2016, 3 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze