Acer inovuje své portfolio notebooků: nové procesory i více paměti

4

Mají levné notebooky v době silné konkurence tabletů a konvertibilů ještě nějaký smysl? Acer si myslí, že ano, a tak do jeho portfolia přibyla trojice (staro)nových přístrojů E14, E15 a E17. Ty zaujmou nejenom cenou, ale i vzhledem, který se snaží odlišit od šedých mas. Zcela nová je pak řada ES.

Jak už název napovídá, velikost E14 je dána čtrnáctipalcovou obrazovkou, a to jak v dotykové, tak v nedotykové variantě. Pokud se chcete displeje dotýkat, pak je pro vás připravena varianta s rozlišením 1 366 × 768 bodů, pokud se obejdete bez dotyků, pak můžete sáhnout i po FullHD variantě.

Acer Aspire E

Zařízení se na trh dostane v mnoha variantách, které obsahuje jak procesory od Intelu, tak od AMD. Bohužel procesor Intel Core M, který by umožnil vyhnout se používání ventilátorů ve výčtu variant chybí. Doba provozu na jedno nabití se má pohybovat okolo pěti hodin.

Acer se barev rozhodně nebojí.

Zařízení podporuje až 16 GB paměti RAM, velikost HDD je omezena na 2 TB, v případě SSD je to pak 1 TB. To vše v rozměrech 343 × 245 × 24,9 mm s hmotností 2,1 kg. Předností má být také nejenom široký výběr barevných variant i v mnoha veselých pastelových odstínech, ale také povrch, jehož textura byla vytvarována pomocí 3D tisku a dotvořena laserem. Podle tiskové zprávy to má být příjemné jak na pohled, tak na dotek.

Prakticky totožné parametry má i o palec větší model. Jen rozměry logicky povyskočily na 386,1 × 256 × 24,9 mm a hmotnost na 2,4 kg. Tento model má navíc numerickou klávesnici. Acer Aspire E15 se na českém trhu objeví v květnu za 11 990 Kč.

Acer Aspire E17 je pak třetí z řady inovovaných modelů. Opět můžeme zopakovat všechny předchozí specifikace a dodat k nim informace o rozlišení sedmnáctipalcového displeje: ten je k dispozici pouze v nedotykové variantě v rozlišení 1 600 × 900 pixelů nebo 1 920 × 1 080 pixelů. Doba výdrže klesla na čtyři hodiny a rozměry pokročily na 423 × 281,9 a 27,5 mm s hmotností 3 kg.

Nové Acery řady E naživo.

Notebooky Acer Aspire E se začnou prodávat v květnu za cenu od 11.990,- Kč / 439€.

Nová řada ES

Nově uvedená řada notebooků Aspire ES poskytuje uživatelům vše, co potřebují pro práci i zábavu, balancuje mezi produktivitou a snadnou přenositelností, a zároveň jim neudělá díru do peněženky. Díky designu Acer FlowCurve a možnosti volby z pěti různých velikostí displeje od 11,6" do 17,3", nabídnou cenově dostupné a univerzální notebooky Aspire ES všechny funkce potřebné pro plnění každodenních úkolů. Notebooky řady Aspire ES jsou osazeny úspornými procesory Intel Pentium/Celeron1, až 8 GB paměti RAM, 1TB pevným diskem a volitelnou DVD-RW mechanikou.

Acery z řady Aspire ES se představují.

Notebooky Acer Aspire ES se začnou prodávat v červnu za cenu od 6.990,- Kč / 259 €.

Zdroje: acer.com

Diskuze ke článku
Petr Kalandra
Petr Kalandra
velikost HDD je omezena na 2 TB, v případě SSD je to pak 1 GB. - 1GB ? asi bude TB
jarda
ASi tam máte chybu, ihned v řádku pod obrázkem - v prípadě SSD 1GB :) JInak to máte dobře rozepsané :)
jarda
Jo. Notebooky stale maji budoucnost. Neni nad psaci klavesnici. Akorat nemam rad absenci numericke, takze pro me uhlopricka 15.6 s num.klavesnici s Windows 8.1 ideal plne dostacujici.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze