Acer inovuje modelovou řadu Aspire. Představil hned čtyři nové kousky

1
Acer inovuje modelovou řadu Aspire. Představil hned čtyři nové kousky
  • Acer inovoval nesmrtelnou řadu notebooků Aspire
  • Představil hned čtyři novinky, které se liší výbavou a samozřejmě také cenou
  • Základní model koupíte už za 7 tisíc, ten nejvýkonnější za 24 tisíc
  • Kromě notebooků představil Acer také nový all-in-one počítač z řady Aspire

Acer dnes na své globální tiskové konferenci v New Yorku představil zbrusu novou linii notebooků Aspire. Ty se díky systému Windows 10 postarají o širokou škálu každodenních potřeb.

Aspire 1: základ pro éru cloud

Aspire 1 byl navržen tak, aby byl tím pravým pro uživatele, kteří hledají notebook pro sdílení obsahu s rodinou a surfování na internetu, případně pro ty, kteří zkrátka chtějí druhé zařízení. Jeho součástí je jednoleté předplatné kancelářského balíku Office 365 Personal a 1 TB prostoru na cloudovém úložišti OneDrive. Díky bezdrátové technologii 802.11ac, třikrát rychlejší oproti tradičním bezdrátovým technologiím, jednomu portu USB 3.0, dvěma portům USB 2.0, rozhraní HDMI a ethernetu má Aspire 1 zaručenu bezproblémovou konektivitu.

Acer Aspire 1

Tento 14" notebook je osazen procesorem Intel Celeron nebo Pentium se 32 nebo 64 GB eMMC pamětí, 4 GB operační paměti DDR3L a grafikou Intel HD Graphics, přičemž se může pochlubit až 9hodinovou výdrží na baterii. To vše je usazeno v poměrně obyčejném šasi s tloušťkou pod 18 mm a s rozumnou celkovou hmotností 1,65 kg.

Aspire 3: pro každý den

V návaznosti na stejný design byly notebooky Aspire 3 obohaceny o vyšší výkon pro náročnější nasazení při sledování multimédií. Aspire 3 je vybaven buď 14" HD, 15,6" HD nebo 15,6" Full HD displejem a procesorem Intel Core, Celeron či Pentium. Také se může pochlubit technologií Acer BlueLightShield, která snižuje míru vystavení modrému světlu, což napomáhá ke snížení únavy očí.

Acer Aspire 3

Aspire 5: pokročilý dříč

Notebook Aspire 5 se může pochlubit lepšími schopnostmi i designem, aby splňoval i náročnější požadavky uživatelů a jejich životního stylu – je to spolehlivý dříč pro každého, kdo potřebuje tvořit a sdílet nejrůznější obsah. Ať už uživatelé budou upravovat fotografie nebo publikovat on-line, je Aspire 5 základním nástrojem, s jehož pomocí si snadno zorganizují rušný život.

Acer Aspire 5

Aspire 5 je osazen procesorem až Intel Core sedmé generace, nejnovější grafikou NVIDIA GeForce a až 20 GB operační paměti DDR4 RAM 2 400 MHz. Co se týče úložiště, bude na výběr z celé řady možností od pevného disku s kapacitou až 2 TB po M.2 SSD s kapacitou do 256 GB.

Jeho 15,6" HD nebo Full HD displej s technologií IPS poskytuje konzistentní barvy i obraz z širokých pozorovacích úhlů. Technologie Acer TrueHarmony přináší živý zvuk, zatímco dvojice digitálních mikrofonů s technologií Acer Purified.Voice zajišťuje skvělé fungování hlasové asistentky Cortana. Kromě toho certifikace Skype for Business zajišťuje čistou komunikaci bez zpoždění. Pro připojení dalších periferií slouží port USB 3.1 typ C Gen 1, port USB 3.0 s podporou nabíjení zařízení i při vypnutém notebooku a další dva porty USB 2.0.

Aspire 7: vysoký výkon pro tvůrce obsahu

Na pomyslné špici linie Aspire trůní notebook Aspire 7, který je určen pro profesionály, jako jsou designéři. Uvnitř úhledného šasi notebooku se ukrývá výkonný procesor Intel Core sedmé generace a grafická karta až NVIDIA GeForce GTX 1060. Aby mohli uživatelé co nejlépe využít všechen tento výkon, je Aspire 7 osazen až 32 GB operační paměti DDR4 2 400 MHz a úložišti s dostatečnou kapacitou (až 2TB HDD/512GB M.2 SSD).

Acer Aspire 7

Aspire 7 disponuje také HD kamerou s funkcí HDR, nechybí ani funkce Dolby Audio Premium. Rychlé připojení k síti zajišťuje bezdrátová technologie 2×2 MIMO 802.11ac a gigabitový ethernet. Nechybí stejná sada portů jako u Aspire 5 včetně možnosti nabíjení i ve vypnutém stavu. To vše je zasazeno do úhledně navrženého šasi s hliníkovým krytem, který je opatřen stylizovanou texturou. Aspire 7 je vybaven buď 15,6" nebo 17,3" displejem.

All-in-one přeborníci

Kromě notebooků představil Acer také zástupce all-in-one počítačů. Dvojice ultratenkých all-in-one počítačů Aspire U27 a Aspire Z24 se může pochlubit elegantními kovovými stojany ve tvaru písmena V, které jsou pevné i elegantní. Díky procesorům Intel Core sedmé generace a až 32 GB operační paměti DDR4 2 400 MHz poskytují oba počítače vysoký výkon i rychlou odezvu v systému Windows 10.

Acer U27 all-in-one

Aspire U27 disponuje úhlopříčkou 27 palců, model Z24 má 24 palců. Nový model Aspire U27, který získal ocenění iF Design Award 2017, se může pochlubit ultratenkým tělem s tloušťkou pouhých 12 mm a elegantním diamantem broušeným kovovým stojanem. Díky 27" Full HD displeji s širokými pozorovacími úhly (rozlišení 1 920 × 1 080 px) a speciálně navrženému subwooferu pro hluboké basy by měl tento all-in-one počítač přinést kvalitní obraz i zvuk. Díky funkci Windows Hello se může každý člen domácnosti přihlašovat ke svému účtu rychleji prostřednictvím rozpoznávání obličeje.

Acer Z24 all-in-one

Aspire Z24 je mimořádně tenký (11 mm) s tvarovaným zadním krytem. Je osazen dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce 940MX, která mu poskytuje dodatečný výkon pro širokou škálu činností, v jeho výbavě nechybí ani optická mechanika.

Dostupnost a cena

Všechny dnes představené notebooky budou k dispozici již v červnu, a to za následující částky:

  • Acer Aspire 1 za cenu od 259 €, tedy od 7 tisíc korun
  • Acer Aspire 3 za cenu od 399 €, tedy od 11 tisíc korun
  • Acer Aspire 5 za cenu od 549 €, tedy od 15 tisíc korun
  • Acer Aspire 7 za cenu od 899 €, tedy od 24 tisíc korun

Všechny dnes představené all-in-one počítače budou k dispozici v srpnu, a to za následující částky:

  • Acer Aspire U27 za částku 1 299 €, tedy 35 tisíc korun
  • Acer Aspire Z24 za 899 €, tedy 24 tisíc korun

Zdroje: acer.com