91,9 % majitelů iPhonů by si už nekoupilo jiný telefon, prozradil výzkum

41
91,9 % majitelů iPhonů by si už nekoupilo jiný telefon, prozradil výzkum
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podle průzkumu zvažuje třetina majitelů telefonů Samsung přechod k Applu
  • Majitelů iPhonů by naopak při přechodu volili Samsungy nebo Pixely od Googlu

To, že jsou majitelé iPhonů obvykle spokojeni s telefonem i ekosystémem jako takovým, je obecně známý fakt. Průzkum SellCell však nyní stanovil, jak vysoká je jejich loajalita ke značce. Výsledky by jistě potěšily samotný Apple, neboť ukazují, že 91,9 % majitelů iPhonů si plánuje koupit další telefon s logem nakousnutého jablka. Ve srovnání s rokem 2019 se jedná o nárůst ve výši 1,4 %. V případě Samsungu naopak došlo k poklesu a „pouze“ 74 % majitelů telefonů Samsung si plánuje koupit další. V roce 2019 to přitom bylo podle výzkumu SellCell ještě 85,7 %.


V průzkumu SellCell se zaměřili také na to, proč mají majitelé iPhonů důvod zůstat. Mezi čtyřmi hlavními důvody najdeme:

  • Z více telefonů, které používali, byli nejvíce spokojeni s iPhonem nebo s ním nikdy neměli žádný problém
  • Jsou zvyklí na ekosystém Apple
  • Přechod z iOS na Android by pro ně byl příliš náročný
  • Preferují zůstat u řešení, které znají a umějí používat

Neméně zajímavé jsou také tři hlavní důvody majitelů iPhonů, kteří se rozhodli pro přechod na Android. Mezi nimi najdeme:

  • Lepší technologie u jiného výrobce (obrazovka, fotoaparát, výdrž)
  • Preferovali jiný design
  • Nejnovější model konkurenčního výrobce měl více funkcí než nejnovější model Applu

Většina majitelů iPhonů by přitom zvažovala přechod k Samsungu nebo na telefony Pixel od Googlu. Zajímavé také je, že třetina majitelů smartphonů Samsung by podle průzkumu přešla na iPhone. Důvodem má být podle nich lepší ochrana soukromí a také výhodnější poměr cena/výkon.

Průzkum probíhal mezi 5 000 respondenty z USA, z nichž dva tisíce vlastnili iPhone, dva tisíce telefony Samsung a zbytek smartphony ostatních značek. Tím mělo být napodobeno běžné zastoupení značek na trhu.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
To vysvětluje proč si s nimi Cock vytírá prdel a proč mu to prochází.😄
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Tak tohle tvrdí američtí občané.. Co jim taky jiného zbývá..
Danny Czech
Danny Czech
Mrkněte do toho původního anglického článku. Tam píšou, že Apple zákazníci jsou loajální ke značce z 92% a Samsung zákazníci z 75%. Ale dál tam píšou, že Apple zákazníci jsou o 18% více loajální k ekosystému od Apple. Tzn. Když odečtete těchto 18% od 92%, dostanete se na 74% loajalitu k výrobku, což je stejné jako u Samsungu. Tzn. ve výsledku si Apple akorát svázal své zákazníky systémem. Kdyby byla studie postavena na loajalitě k operačnímu systému iOS nebo Android tak bych jí bral jako relevantní, takto je nic neříkající. Já osobně jsem na Androidu a značka pro mě není relevantní, ale když vybírám telefon, tak mám ve filtru vždy zaškrtnutý Android.
M. K.
M. K.
Když něco výborně funguje, není důvod měnit. Po všech těch androidech od různých výrobců jsem zkusil iPhone a už bych taky android nechtěl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze