3G HSPA+ od T-Mobile se rozšiřuje a bude i na MS v biatlonu

T-Mobile dále pokračuje v rozšiřování nejrychlejší varianty 3G připojení, HSPA+. Nově si rychlosti až 42 Mbit/s mohou užívat zákazníci v dalších městech v Čechách i na Moravě, a také návštěvníci MS v biatlonu.

Rychlá data HSPA+ 42 od T-Mobile byla v průběhu prosince spuštěna v Berouně, Poděbradech, začátkem ledna pak v Nymburce a Jihlavě. Nyní nově přibyla i krkonošská města Trutnov a Vrchlabí.

T-Mobile - budova

Zákazníci budou moci využít rychlá data i při návštěvě Mistrovství světa v biatlonu, které se koná v Novém Městě na Moravě od 7. do 17. února. T-Mobile zde nasadí svou mobilní základnovou stanici s technologií HPSA+ 42. Závodníci, návštěvníci i Zadarův lyžařský tým tak budou mít jistotu, že se díky posílení sítě bez problémů dovolají a při sledování sportovních výkonů si přijdou na své i příznivci rychlého internetu.

Tip: T-Mobile v únoru: Nokia Lumia 820 a Samsung Galaxy S III mini

„Datan Fofrič u zákazníků boduje a počet uživatelů internetu stále roste. Klientům chceme přinášet jen to nejlepší a vyšší přenosová rychlost mezi to nejlepší rozhodně patří. Příznivci našeho internetu tak mohou svištět nejen na lyžích,“ říká Michal Podlucký, Senior manažer řízení kategorie a produktů v T-Mobile.

Nejrychlejší 3G od T-Mobile mohou využít majitelé příslušně vybavených telefonů

V současné době mohou zákazníci T-Mobilu využívat technologie HSPA+ 42, která umožňuje v maximální přenosové rychlosti svištět až 42 Mbit/s pro stahování, nejen ve vybraných částech Prahy a v Brně. Kromě již zmíněných pokrytých měst si tak signál HSPA+ 42 užijí zájemci i v Liberci, Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi, Zlíně nebo Otrokovicích.

Aktuální mapa pokrytí daty HSPA+ od T-Mobile

Ani obyvatelé ostatních měst si nemusejí zoufat, že je Datan Fofrič ještě nenavštívil. Více než 85 % populace totiž pokrývá síť 3G, která je v podání T-Mobile podle nezávislých testů (měření serveru DSL.cz) dlouhodobě nejrychlejší v Česku. Umožňuje stahování rychlostí až 21 Mbit/s.

Rychlá data HSPA+ 42 mohou již automaticky využívat všichni zákazníci s novými datovými tarify, kteří vlastní mobilní telefon nebo modem podporující tuto technologii.

T-Mobile kromě rozšiřování své stávající 3G sítě postupně v různých oblastech České republiky testuje i další generaci rychlého mobilního internetu - LTE. My jsme nedávno provedli praktický test. Viz. článek - Vyzkoušeli jsme LTE v Mladé Boleslavi - opravdový Datan Fofrič.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze