2TB paměť v telefonu? Díky novým 1TB paměťovkám už to nebude problém

9
2TB paměť v telefonu? Díky novým 1TB paměťovkám už to nebude problém
  • Společnosti SanDisk a Micron oznámily uvedení 1TB paměťových karet micro SD
  • Dostupnost je plánována od dubna 2019

Interní úložiště mobilních telefonů se v podstatě každým rokem zvětšují. Pozadu nezůstávají ani paměťové karty. Důkazem budiž dnešní oficiální oznámení společností SanDisk a Micron. Obě představily micro SD karty s kapacitou 1 TB. Jde o vůbec první paměťovky s takto velkým úložným prostorem. Paměťová karta UHS-I microSDXC od SanDisku se může pochlubit rychlostí 160 MB/s při čtení a 90 MB/s při zápisu dat. Konkurenční verze od společnosti Micron má mít rychlost zápisu o něco vyšší, naopak ale zaostává rychlostí čtení 100 MB/s.

Oznámením těchto nových paměťových karet naskýtá vybraným uživatelům možnost mít ve svém telefonu až 2 TB úložného prostoru. V tuto chvíli se to podaří pouze se Samsungem Galaxy S10+, který sám o sobě nabízí 1TB úložiště a slot pro paměťovou kartu. Může tak nastat situace, že v telefonu budete mít více paměti než ve svém notebooku nebo dokonce stolním počítači.

Plány by vám přeci jen mohla překazit cena. Zatímco Micron ji ještě neoznámil, SanDisk si svou novinku cení na 499 dolarů, což je bezmála 13,5 tisíce korun. Dostupnost nových karet je plánována na duben (Micron), respektive letní měsíce (SanDisk).


Diskuze ke článku
Nwm
Víc by se hodila spíš TBová interní paměť, než 2TB místa na fotky.
Petr
Děkuji nechci. Potom co mi umřela vcelku drahá paměťovka v posledním telefonu, jsem se zařekl, že sd kartu už v telefonu nechci. O věc navíc co se může pokazit a osobně mi 64GB u dnešních telefonů stačí. Nevím nač mít v telefonu půl tera.
Luft
Kdyz jsem na dovolene fotil a natacel, tak jsem zaplnil maximalne nejakych 15GB. 64GB je pro me naprosto idealni a osobne vic nemam sanci vyuzit.
pitchooo
leckdy pisi telefonum ve specifikacich max karta 256 / 512GB, u kamer do auta je to daleko horsi, jen ty NEJ poberou 64GB a moc jich neni na trhu. Tedy moc smysl me nedava 1 natoz 2TB karticka pokud nejsem vatař a nemam koupeny posledni model mobilu, ktery ju sezvejka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze