17 měsíců po představení dorazil Asus ZenFone Zoom na český trh

9

Zní to doslova neuvěřitelně. Mnohými již jistě takřka zapomenutý Asus ZenFone Zoom, který se stále může pochlubit 13megapixelovým fotoaparátem s trojnásobným optickým zoomem a optickou stabilizací obrazu, se konečně dostal na český trh. Šokuje nejen svým nezvykle dlouhým zpožděním, ale také aktuální cenou na českém trhu.

ASUS ZenFone Zoom

Asus ZenFone Zoom byl světu oficiálně představen 5. ledna 2015. Ne, nepleteme si roky. Od světové premiéry skutečně uběhlo téměř 17 měsíců, stejně tak od chvíle, kdy jsme se s novinkou mohli seznámit na veletrhu CES 2015. Původní ohlasy předpovídaly, že se na českém trhu snad objeví v druhé polovině loňského roku. Nestalo se tak a na zajímavý kousek patrně již všichni zapomněli. Nakonec se však vše v dobré obrátilo a ZenFone Zoom si cestu na český trh našel. Má však ještě co nabídnout?

Asus ZenFone Zoom – oficiální obrázky

Jeho primárním zaměřením je fotoaparát. Disponuje 13 megapixely, optickou stabilizací obrazu a především trojnásobným optickým zoomem, díky kterému jde o unikátní telefon na současném trhu. Další výbava je však již poplatná době vzniku a je to znát. 5,5palcový displej má Full HD rozlišení, což se nemusí jevit vyloženě špatně. Pod kapotou tepe procesor Intel Atom Z3580 a asistuje mu velkorysá 4GB operační paměť, za což chválíme. Rovněž úložiště schopné pojmout 64 GB vašich dat působí lákavě. Připočtěte si podporu paměťových karet a o prostor nouze rozhodně nebude. Prostředí má nicméně na starost postarší Android 5.0 Lollipop.

TIP! Asus chystá „Zenvoluci“. Na co se můžeme těšit?

ZenFone Zoom na veletrhu CES 2015

Radost udělá alespoň poctivá konektivita, kde nechybí LTE s podporou všech u nás využívaných pásem. Dostalo se také na NFC. Baterie s kapacitou 3 000 mAh působí solidně, avšak nepočítejte s tím, že si ji uživatelsky vyměníte. S ohledem na velikost telefonu i fotoaparát s optickým zoomem je příjemná i hmotnost 185 gramů.

Nakonec se dostáváme k ceně. Kdekdo by mohl čekat, že Asus zpoždění vykompenzuje nízkou cenou. Jenže se stal přesný opak. Výrobce nasadil pro český trh doslova astronomickou cenu 14 990 Kč, což je opravdu hodně i s přihlédnutím k tomu, že získáte telefon unikátní funkcí.

Technické parametry ASUS ZenFone Zoom

Kompletní specifikace
Konstrukce158,9 × 78,8 × 12 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom Z3580, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2016, 14 990 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Asus

Diskuze ke článku
mir
Tak Cech koupí cokoli za jakoukoli cenu jinak v Německu 400€..
astronom
Tak astronomická mi ta cena zase nepřijde
hdjd
neco podobneho udelal panasonic nikdo to nekupuje plny ebay za zlomek ceny
Redmarx
Je to opravdu pekna cena, ale treba to nejaky magor koupi. :-D
Ja treba ten telefon beru leda tehdy, pokud mi za nej Asus 15K zaplati. Uvedomme si totiz, ze telefon je vybaven nepodporovanym procesorem od Intelu, ktery Intel jiz opustil a teda se neda cekat uz zadny upgrade Androidu, Intel jiz neudela pro ten procak zadne ovladace, ale i mizivou podporu aplikaci. V podstate s tim founem muzete telefonovat, psat SMS a fotit. Myslim, ze i polodebil dokaze spocitat, ze za tu cenu ma zaklad zrcadlovku + nejakou hloupou Nokii a teda mnohem lepsi vybavu pro vsechny ty tri dostupne funkce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze