128GB paměťovka od Samsungu odolá vodě, mrazu i velkému horku

13

Jihokorejský Samsung uvádí na český trh novou paměťovou kartu PRO Plus s kapacitou 128 GB, která se chlubí nejen vysokou rychlostí, ale také například zvýšenou odolností proti vodě, mrazu či velkému teplu.

Samsung PRO Plus 128 GB

Nová paměťová karta Samsung PRO Plus se sice nemůže pochlubit největší možnou kapacitou, neboť si již můžete zakoupit paměťovky s 200GB prostorem, avšak i tak má určitě co nabídnout a v rychlostech čtení či zápisu patří k absolutní špičce. Paměťové microSDXC karty Samsung PRO Plus 128 GB hladce zvládají velkokapacitní videa, fotografie a multimediální obsah ve vysokém rozlišení. Jsou nejnovějším přírůstkem do série paměťových karet PRO Plus, kterou Samsung poprvé představil v květnu 2015 ve verzích s kapacitou 32 a 64 GB. Nejnovější verze s kapacitou 128 GB se vyznačují špičkovým MLC NAND paměťovým řešením a podporou UHS-I Speed ​​Class 3 (U3) a Speed Class 10. Chlubí se tak rychlostí až 95 MB/s při čtení a až 90 MB/s při zápisu dat.

TIP! Máte málo místa? SanDisk představil 200GB microSD kartu

Samsung PRO Plus 128 GB

Nové microSD PRO Plus 128 GB jsou ideální pro prémiové smartphony a tablety. Splňují navíc požadavky na bezpečnost, kapacitu, výkonnost a odolnost v náročných podmínkách, které jsou spjaté s nově vznikající spotřební audio a video elektronikou, jako jsou akční kamery a drony. Paměťové karty PRO Plus 128 GB zvládají ukládání a přenos profesionálních fotografií a nahrávání a přehrávání 4K UHD videí. V akčních kamerách dokážou zaznamenat 4K UHD video až o délce 3 hodiny a 50 minut nebo 16 hodin a 20 minut v rozlišení Full HD, aniž by bylo nutné vyměnit nebo nahradit paměťovou kartu. Kromě toho uloží až 10 940 fotografií nebo 30 670 MP3 písní na základě odhadované uživatelské konfigurace.

Samsung PRO Plus 128 GB

Paměťové karty PRO Plus 128 GB jsou navrženy tak, aby byly kompatibilní s jakýmkoliv zařízením, které má microSD slot a podporuje variantu karet SDXC. Vyznačují se navc čtyřmi vlastnostmi praktickými vlastnostmi, mezi které patří voděodolnost (IEC60529, IPX7), tepelnou odolnost, odolnost proti rentgenovému záření a proti magnetickým vlnám. Je tak zaručeno, že microSD PRO Plus 128 GB fungují v teplotách od -25 °C až do 85 °C a přežijí teploty od -40 °C do 85 °C, když se zrovna nepoužívají. Data uložená na kartě neovlivní rentgenové záření a odolají působení 15 000 Gaussovy magnetické síly (ekvivalent vysokofrekvenčního MRI skeneru). Záruka je 10 let.

Na českém trhu budou paměťové karty Samsung PRO Plus 128 GB dostupné od konce ledna za 3 690 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Samsung

Diskuze ke článku
Martin
To je vše hezké ale do s6, edge, edge plus a note 5 si to tam nedá :D
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Vode, mrazu, vysokým teplotám a magnetickému poľu odolajú všetky microSD karty, aj 4GB Kingston za 3€ :)
pepa
4Gb kartu jeste dnes někdo kupuje? ;-)
jarda
Pekne, ale moc drahe. Radeji si koupim za 1700,-. 1TR externi disc a budu si ruzne data presouvat na 32gb kartu za 350,-.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze