1. Apríl v mobilním světě: přehled nejlepších vtípků

8

První dubnový den, tedy apríl, je vždy ideální příležitostí si z někoho vystřelit. Tuto možnost hojně využívají také výrobci mobilních telefonů a nejinak je tomu také letos. Například Google nám nadělil Pac-Mana ve svých mapách a HTC pokročilo dále v oblasti wearables. Je libo ponožky, které vám oznámí nově vzniklou díru?

HTC

Žertík od HTC se nese v duchu wearables. Tento známý výrobce dnes představil novinku Re Sok. Jak název napovídá, jde o chytré ponožky, které budou dodávány hned ve třech barevných variantách, a to Midnight, Stealth a True Black. Není tajemstvím, že si jsou podobné jako vejce vejci. Chytrým ponožkám samozřejmě nemůže chybět displej, který s vámi bude komunikovat, či vás upozorní, že byste měli investovat do nových ponožek. Nikdy se vám také nestane, že nenajdete ponožku do páru, každá má v sobě GPS a navzájem se tak najdou.

HTC Re Sok
Chytré ponožky od HTC

Odeslání pachu

Chtěli byste si s přáteli vyměňovat nejen fotky a videa, ale také pachy? Není problém. Server Genie Gadgets dnes představil speciální adaptér a aplikaci Send-A-Smell-App. Stačí ho připojit k vybranému telefonu, mimochodem mezi podporovanými zařízeními najdeme iPhone, Samsung, HTC, Sony, Nokii či BlackBerry, a nechat adaptér zaznamenat pach a následně jej odeslat.

Send-A-Smell-App
Pošlete pach?

Microsoft

Z dnešního úhlu pohledu se může zdát, že trh s operačními systémy je nasycen. Vždyť i Microsoft má problém se prosadit se svým Windows Phone. Zdá se však, že má sil dost. Dnes totiž představil nový operační systém MS-DOS Mobile a hodlá se navrátit k osvědčeným základům. Prostředí je jednoduché, rychlé a intuitivní. Dle slov Microsoftu, nevypadal bílý text na černé obrazovce nikdy tak dobře. Samozřejmě i tentokrát jde o aprílový žert, avšak se vším všudy. Nechybí propagační video a dokonce i speciální aplikace, takže si vše můžete zkusit také sami.

Nový systém MS-DOS Mobile

Stáhnout MS-DOS Mobile

Google

Pozadu nezůstal ani Google. Ten se opět ukázal jako mistr důvtipu a svůj vtípek integroval do své aplikace Mapy. A nejde jen o obyčejný žert, ale rovnou o celou hru. V Mapách si totiž můžete zahrát legendárního Pac-Mana. Mělo by stačit vždy jen přiblížit mapu a objeví se tlačítko spouštějící hru. Pokud se vám to nedaří, zadejte do vyhledávání Arc de Triomphe v Paříži a již můžete nostalgicky vzpomínat.

Je libo Pac-Man v Paříži?

Nebyl by to však Google, aby zůstal u jednoho vtípku. Přijde-li vám vyhledávání na internetu příliš nudné, zkuste novou službu na stránce com.google. Můžeme vám zaručit, že všechno bude rázem zcela jinak.

Google
Google obrátil třeba i mobilenet.cz

A Google do třetice. Softwarový gigant se rozhodl inovovat poštovní schránky, ze kterých se stanou Smartboxy. Představte si bezdotykové otevírání nebo možnost mít korespondenci i v zimě pěkně vyhřátou. A co takhle ochrana proti spamu? Žádný problém. A konečně, chytrou poštovní schránku si můžete vzít všude sebou.

Samsung

O tom, že wearables jsou na vzestupu, svědčí i letošní apríl. Samsung nám totiž představil novinku Galaxy Blade Edge. Jedná se o první chytrý nůž, určený všem náročným kuchařům. Novinka vychází z designu Galaxy S6 edge, avšak nabízí keramický design a samozřejmě dostatečnou ostrost pro pečlivé krájení. Vhod může přijít zvýšená odolnost nebo sklopitelná rukojeť.

Nedáte z ruky nejen mobil, ale také nůž? Samsung pro vás má řešení

Apríl si užívá rovněž české zastoupení Samsungu. Představilo SmartPuck, patrně při příležitosti blížícího se Mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos koná v Praze a Ostravě. SmartPuck se může pochlubit například 24megapixelovou kamerou, která zachytí dění na ledě z nevšedních úhlů. Dostalo se na citlivý mikrofon a divákům nejde žádná slovní potyčka. Samozřejmostí je pak detektor gólu, což ocení především rozhodčí.

MS-DOS Mobile
Samsung dodá lednímu hokeji nový rozměr

Uber

Služba UBER je už známá také v našich končinách. Jde o možnost si zavolat osobní taxi, vše sledovat pomocí speciální aplikace a stejným způsobem takto zaplatit. Společnost se stále rozrůstá a hledá nové možnosti dopravy. Představila proto službu UberBOAT, kterou testuje v Bangkoku a plánuje její využití v období dešťů a při povodních.

UberBOAT
UberBOAT by mohl slavit úspěch při častých povodních

O2

Nejen zahraniční výrobci či společnosti žijí aprílem. Přidalo se také české O2, které do své nabídky exkluzivně zařadilo Telefunk Hipsta Phone. Pakliže patříte mezi vyznavače retro stylu, jde o horkého kandidáta na koupi. Navíc za necelé tři tisíce korun nabídne 16megapixelový fotoaparát, 4palcový IPS displej či LTE.

Telefunk Hipsta Phone

Sony

Svou troškou do mlýna přispělo také Sony. Na Facebooku láká na novou aplikaci pro Xperie řady Z3, pomocí které budete moci poslat energii přátelům, jejichž telefon již brzy zemře.

Sony

Sony se dále rozhodlo posunout hranici hraní opět o kus dále a představilo PlayStation Flow. Slovy výrobce: „chceme přenést hraní z obývacího pokoje do bazénu.“ PlayStation Flow se skládá z brýlí se sluchátky a speciálních pásů na ruce a nohy. Při hraní jakékoliv hry, která se alespoň částečně odehrává ve vodě či po dní, stačí synchronizovat PlayStation Flow s běžnou konzoli, hru pozastavit a pokračovat v bazénu.

Motorola

Původem americká Motorola si při dnešní příležitosti vzala na paškál selfie tyče. Nejde přeci jen o ducha prosté příslušenství. Za jejím vývojem stojí poctivá a tvrdá práce. Ostatně přěsvědčte se sami. Zbývá dodat slova Motoroly: „Selfie je tak kvalitní, jak kvalitní je samotná tyč.“

Selfie boty

Stále populárnějšími selfie dnešní výčet zakončujeme. Po „poctivé výrobě selfie tyče“ od Motoroly se podíváme na speciální selfie boty. Na svědomí je má společnost Miz Mooz. V čem spočívají? Předem uveďme, že jsou prozatím určeny pouze pro ženy. Boty v sobě mají dok, kam zasunete telefon a následně již jen zvednete nohu a rázem získáte jistě skvělý záběr, se kterým běžně bojujete. Tím pádem zapomeňte na selfie a přivítejte shoefie!

Budoucí módní hit?

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, blog.uber.com, windowsphone.com, facebook.com

Diskuze ke článku
SEM
dobrý běžte na heureku jak se tam dneska točej ty ceny dobrý :D
lojzik
Pacman a motoselfiestick je nejlepsi :D
KoPoo
Earlier this morning BlackBerry reported Q4 results for fiscal 2015. Revenue dropped from $793 million in Q3 to only $660 million in Q4, but that's mostly hardware related. On most other metrics things are looking up for the company, which explains the stock market's mildly positive reaction to the results. The stock is up about 20 cents as I write this, to US $9.52 per share.

Gestern von meinem BlackBerry 10 smartphones
tomas
Teraz neviem. Oslavujete 1 aprila alebo 1 dubna ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze