Zloději ukradli v továrně Samsungu produkty za 36 miliónů dolarů

Velkolepý úlovek si na svůj účet mohou připsat neznámí zloději z Brazílie. Povedlo se jim totiž vykrást továrnu Samsungu, ve které ukradli přes 40 tisíc produktů v celkové hodnotě 36 miliónů dolarů.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Na pondělí 7. července 2014 nebude Samsung rozhodně vzpomínat v dobrém. Během včerejšího dne totiž došlo k loupeži 40 tisíc produktů s logem společnosti Samsung a to přímo z továrny ve městě Campinas (stát Sao Paulo).

samsung-galaxy-tab-android-tablet

TIP: Rusové vyvíjí tablet, který nebude možné „hacknout“

Ozbrojení zloději během tříhodinového přepadení jako rukojmí drželi přibližně 200 zaměstnanců Samsungu. Podle posledních zpráv nebyl žádný ze zaměstnanců zraněn a zloději se nechovali zbytečně násilně. „Jen“ naložili 7 plných kamiónů, do kterých se vešlo zboží za 36 miliónů amerických dolarů (zhruba 720 miliónů Kč).

Zloději se do továrny dostali tím způsobem, že se převlékli za zaměstnance nastupující na noční směnu. Agentura Reuters nicméně před několika hodinami přišla se zprávou, podle které Samsung tvrdí, že utrpěl ztrátu zboží v hodnotě „jen“ 6,3 miliónů dolarů (zhruba 132 miliónů korun).

Zdroj: ZDNet, Reuters