Microsoft připravuje Arrow launcher pro Android: vyzkoušejte ho s námi

36

Microsoft nepřipravuje pro operační systém Android pouze jedinou aplikaci v podobě hlasové asistentky Cortany, ale i další novinky. Na internet nyní totiž unikl apk soubor s aplikací Arrow launcher, kterou Microsoft testuje v beta programu. My jsme launcher vyzkoušeli a pokud se vám zalíbí, nic vám nebrání nainstalovat jej také.

V obchodě Google Play najdete nepřeberné množství launcherů, přičemž každý je zaměřený na něco jiného. Jedny se soustředí především na možnost nastavení čehokoli, zatímco jiné spíše na zjednodušení prostředí. Arrow launcher se řadí spíše do druhé skupinky.

Arrow launcher

Hlavní obrazovka je maximálně jednoduchá a rozdělena do tří částí. Jako domácí obrazovka slouží ta s posledními a nejvyužívanějšími aplikacemi. Ze spodní části přitom z kterékoli obrazovky můžete vytáhnout menší pás, kde jsou nastavené vybrané aplikace (například fotoaparát, kalendář, nastavení atp.) a kontakty, které jste použili naposledy. Druhá obrazovka pak nabízí upomínky a poznámky a na třetí naleznete poslední a často užívané kontakty (zde se integrují jak telefonní kontakty, tak i ty z internetový messengerů, emailů atp.).

Takto vypadají tři úvodní obrazovky.

Launcher nabízí také menu, kde se seskupují aplikace. V něm však nelistujete klasicky do stran, ale nahoru a dolu a aplikace jsou seřazeny podle abecedy. Pokud se vám nechce listovat v dlouhém seznamu, můžete aplikace vyhledat podle názvu.

Menu aplikací vypadá doopravdy netradičně.

Arrow launcher jsme používali několik hodin a můžeme potvrdit, že i přesto, že je stále v beta verzi, běží plynule a neseká se. Nepodařilo se nám narazit ani na chyby nebo nedodělky. Dá se tak konstatovat, že už je připraven k běžnému použití.

Oprávnění, která vyžaduje aplikace před jejím nainstalováním.

Aplikaci můžete snadno stáhnout z tohoto odkazu a následně nainstalovat z apk. Případně se můžete zapojit do komunity, která jej testuje. Pro představu vám výše přinášíme i screenshoty toho, jaká oprávnění aplikace požaduje.

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
jarda
Meli udelat moznost dlazdic. Pak by byl Android v dlazdicich. To by bylo zajimave.;-)
Oky
Nic moc, launchery nepoužívám. S Nexusem bych byl blázen :D
ANO
Nevim presne, co s tim microsoft sleduje uvadet takove veci pro android ..... na ruznych diskuzich jsem se ale docetl celkem zajimave vysvetleni, ze ma hovnodroidi zakazniky jako pokusne kraliky .... no, ono to asi jedine dava trosku smysl, prece si nebude sukat se svou platformou, kdyz ma spousty ovecek s totalne rozbitou platformou, kteri jsou na experimenty a nedodelky zvykli ze?:o)
gorilag
A launcher môžem nainštalovať aj na nvidia shield tablet bez toho aby som stratil tie špeciálne funkcie čo k tomu dodáva nvidia ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze