Pixely 4 budou mít oficiální látková pouzdra

33× aktualizováno
Pixely 4 budou mít oficiální látková pouzdra
  • Google s velkým předstihem odhalil vzhled chystaných Pixelů 4
  • Na zadní i čelní straně mají být duální fotoaparáty
  • Čtečka otisků prstů se přesune do displeje
  • Zadní strana bude již pouze z lesklého skla

Aktualizováno 15. 10. 2019

Existuje ještě něco, co o posledních Pixelech není známo ještě před jejich oficiálním uvedením? Na samotných telefonech pravděpodobně ne, ale ještě je tu prostor pro příslušenství. Poslední únik tak odhaluje, že telefony dostanou oficiální látkové pouzdro/kryt v tlumených barevných odstínech.


Aktualizováno 14. 10. 2019 15:30

Skrze forum reddit.com unikly informace, co bychom mohli čekat v prodejním balení. Bohužel toho moc nebude.Chybět mají sluchátka, ale bohužel bude i šikovná redukce z USB-C na 3,5mm jack.

Aktualizováno 14. 10. 2019

Poslední únik Pixelu 4 XL od Googlu, který se má představit již zítra, demonstruje schopnosti senzoru Motion Sense. Video bylo nejprve zveřejněno na serveru Reddit uživatelem /u/PlayDohBear a můžeme na něm vidět ovládání aplikace Spotify.

Aktualizováno 10. 10. 2019

K představení Pixelů 4 dojde již za několik dní a nyní vyplouvá na povrch, že Google zřejmě chystá nespočet různých barevných variant. V posledních týdnech jsme se dozvěděli nejen o klasické černé, ale také bílé, přezdívané panda, a oranžové. Tyto dvě má doprovodit ještě „světle modrá, zářivě žlutá a svítivě zelená“, jak naznačuje obchod mobilefun.com.

Aktualizováno 4. 10. 2019

O chystaných Pixelech 4 víme v podstatě úplně všechno. Pěkný souhrn najdete níže. Čas do představení, zhruba 14 dní, budeme trávit po boku úniku různých dalších fotografií. Dnes se tak podívejte na černo-bílou variantu. Ta bude kombinovat bílá záda s černými boky a černým modulem fotoaparátů. Ve výsledku tak bude tato barevná varianta někomu připomínat vzhled pandy.

Google Pixel 4

Aktualizováno 3. 10. 2019

Serveru 9to5google.com se dostal do rukou list se specifikacemi budoucích Pixelů 4. Novinky budou sázet na kvalitní fotoaparáty, více operační paměti a tříletou aktualizaci systému Android. Naopak uživatelé budou muset nadále trpět s malou interní pamětí a zřejmě i nepříliš dlouhou výdrží.

Google Pixel 4

  • Displej: 5,7palcový OLED s Full HD+ rozlišením, 90 Hz
  • Procesor: Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB
  • Interní paměť: 128 GB / 64 GB
  • Fotoaparát: Duální (12Mpx Dual Pixel + 16Mpx teleobjektiv)
  • Zvuk: Stereo reproduktory
  • Baterie: 2 800 mAh
  • OS: Android 10 + 3 roky aktualizací

Google Pixel 4 XL

  • Displej: 6,3palcový OLED s Quad HD+ rozlišením, 90 Hz
  • Procesor: Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB
  • Interní paměť: 128 GB / 64 GB
  • Fotoaparát: Duální (12Mpx Dual Pixel + 16Mpx teleobjektiv)
  • Zvuk: Stereo reproduktory
  • Baterie: 3 700 mAh
  • OS: Android 10 + 3 roky aktualizací

Aktualizováno 2. 10. 2019

Dnes tady máme tiskový render od Evana Blasse a vzhledem k jeho renomé ho lze považovat za finální vzhled s jistotou blížící se 100 procentům.

Pixel 4

Aktualizováno 1. 10. 2019

Protože jsou nové Pixely telefony s patrně nejvíce „úniky“ ještě před oficiálním představením, už ani Google si nedělá hlavu s tím, co kdy zveřejní. Můžete si tak prohlédnout několik krátkých reklam, kde si „noví majitelé“ Pixelů chválí vlastnost, kterou jejich předchozí zařízení nemělo. Asi nikoho nepřekvapí, že je nejvíce potěšila kvalita fotoaparátu, výdrž baterie nebo zapojení do ekosystému Googlu.

Aktualizováno 23. 9. 2019

Pixely 4. generace již klepou na dveře a nově máme první ucelenější představu o jejich cenách. Na svých stránkách je zveřejnil irský obchod elara.ie. Ceny jsou samozřejmě uvedeny v eurech a nemusí jít o finální hodnoty. Na druhou stranu je můžeme brát jako poměrně přesný nástřel.

Přibližné ceny Pixelu 4 a Pixelu 4 XL

64 GB 128 GB
Google Pixel 4 825 euro (21 390 Kč) 947 euro (24 490 Kč)
Google Pixel 4 XL 1 016 euro (26 290 Kč) 1 133 euro (29 390 Kč)

Aktualizováno 18. 9. 2019

Přítomnost korálové varianty u chystaných Pixelů 4 od Googlu byla oficiálně potvrzena na billboardu vystaveném na slavném Times Square v New Yorku. Na něm Google upozorňuje na datum 15. října, kdy budou nové Pixely představeny. Fotografie byla původně zveřejněna na sociální síti reddit.com.

Pixel 4 Google

Aktualizováno 17. 9. 2019

Spekulace kolem data představení nových Pixelů 4 končí. Ptáte se proč? Google již oficiálně rozeslal novinářské pozvánky, jak informoval engadget.com. Dozvěděli jsme se, že Google naplánoval tiskovou konferenci na 15. říjen v New Yorku, kde představí své novinky, mezi kterými budou téměř jistě figurovat i očekávané Pixely 4.

Google Pixel 4 a Pixel 4 XL

Aktualizováno 16. 9. 2019

V současnosti nezůstává mnoho informací, které bychom o chystané řadě Pixel 4 ještě neměli k dispozici. Víme například, že se v telefonech od Googlu vůbec poprvé objeví 90Hz displej nebo, že se můžeme těšit na přítomnost výkonného čipsetu Snapdragon 855 s 6 GB RAM. Nový únik série fotografií, které přináší slashleaks.com tedy nabízí v první řadě možnost prohlédnout si detailněji zařízení samotné, konkrétně jeho bílou variantu. Na jedné z fotografií můžeme dokonce porovnat Pixel 4 XL s telefony Oppo Reno, Xiaomi Mi 9 a iPhone Xr.

Aktualizováno 12. 9. 2019

Čekání na Pixely 4. generace si lze ukrátit sledováním videí. Nově se objevila dokonce hned dvě, která přibližují jejich vzhled. Spatřit můžeme všechny tři barevné varianty. Zajímavostí je, že rámeček bude v každém případě tmavě černý. Vidět je též prostředí a potvrzen 90Hz displej. Níže vložená videa bohužel nejsou česky ani anglicky a spíše než o komentovaný obsah jde o náhled na budoucí smartphony.

Aktualizováno 11. 9. 2019 14:55

Pixely 4. generace se budou chlubit funkcí zvanou Motion Sense, pomocí které bude možné telefon bezdotykově ovládat. Alespoň částečně. Například bude možné přeskakovat skladby v hudebních přehrávačích či ztišit budík nebo příchozí hovor pouhým mávnutím ruky. Funkce prozatím podrobně popsána nebyla, ale podobu nastavení můžeme vidět na níže vloženém videu. Funkce Motion Sense se začne probírat od času 13:01.

Aktualizováno 11. 9. 2019

Podle známého „leakstera“ Evana Blasse budou nové Pixely 4 představeny 15. října, tedy o několik dní později, než došlo k představení loňských Pixelů 3 (9. října 2018).

Evan zároveň odhalil dva nové obrázky, které potvrzují poměrně tenké rámečky kolem 6,23" displeje o rozlišení 3 040 × 1 440 pixelů v případě Pixelu 4 XL a 5,7palcového zobrazovače u menšího Pixelu 4. Tlustší čelo na horní straně v sobě ukrývá speciální senzory, díky nimž údajně bude možné telefon ovládat pomocí gest. Stejně tak se zde nachází i senzory pro pokročilé rozpoznávání obličeje podobně jako Face ID u Applu.

Displeje se údajně pochlubí obnovovací frekvencí 90 Hz a uvnitř se můžeme těšit na Snapdragon 855 a 6 GB operační paměti. Kapacita baterie u většího Pixelu 4 XL se zastavila na hodnotě 3 700 mAh a u menšího Pixelu dokonce na 2 800 mAh. Oba dva telefony budou vybaveny operačním systémem Android 10 hned od chvíle, kdy se dostanou do prodeje.

Aktualizováno 10. 9. 2019

Podobu Pixelů 4 již známe celkem dobře a nadále nám ji potvrzují další úniky. Tentokrát došlo skrze reddit.com k úniku Pixelu 4 Xl v černé a bílé variantě na několika fotografiích.

Google Pixel 4 XL

Pakliže vám schází také oranžová barevná varianta, můžete mrknout na níže vložené video, kde je naopak Pixel 4 právě ve zmíněném méně tradičním odstínu.

Aktualizováno 9. 9. 2019

Blížící se Pixel 4 bude dostupný zřejmě ve třech barevných variantách. Kromě tradiční černé a bílé to bude také oranžová, jak naznačuje nejnovější únik. Na oranžové barvě nicméně patrně nejvíce vynikne poměrně velký a méně vzhledný modul fotoaparátů. Současně se ale objevují informace, že by se nová generace Pixelů mohla chlubit 90Hz displeji.

Google Pixel 4
Google Pixel 4 v oranžovém odstínu

Aktualizováno 6. 9. 2019

Zatímco minule jsme si mohli prohlédnout hezky názorné video, dnes tady máme suchá statistická data. Konkrétně benchmarky Geekbench, které bývají častým zdrojem úniků. Výkon odpovídá předpokládanému Snapdragonu 855, poněkud zneklidňující je ale informace o 4 GB RAM. U nefinálních vzorků telefonů je ale obvyklé, že se benchmarky mýlí, a tak je stále pravděpodobné, že oba dva modely dostanou 6 GB RAM.

Pixel 4 XL Pixel 4
Pixel 4 a Pixel 4 XL v benchmarku Geekbench.

Aktualizováno 5. 9. 2019

Uvedení nových Pixelů se čtyřkou v názvu už se blíží, a tak už mezi lidmi kolují nějaké předprodejní vzorky. Někteří si nenechali tuto zkušenost jen pro sebe, takže se můžeme podívat na Pixel 4, respektive Pixel 4 XL, v celé jejich kráse.

Aktualizováno 28. 8. 2019

Po delší odmlce se opět můžeme podívat na živé fotografie chystaného Pixelu 4. Ten přinese poměrně tradiční design. Na zapnutém přístroji lze spatřit tapetu Androidu 10 a na zadní straně vidíme duální fotoaparát s přisvětlovací diodou. V případě fotoaparátů by mělo jít o kombinaci 12megapixelového klasického snímače a 16megapixelového teleobjektivu.

Google Pixel 4

Aktualizováno 8. 8. 2019

Detailní pohled na modul fotoaparátu připravovaného Pixelu 4 nově zveřejnil tme.net, který však jedním dechem dodává, že se nemusí jednat o autentický render. Jak se vám nový design telefonu líbí, nám můžete napsat do komentářů.

Pixel 4

Aktualizováno 30. 7. 2019

Do proudu spekulací se po nějakém čase vložil opět samotný Google, který s předstihem odhalil, na jaké funkce se u Pixelů 4 můžeme těšit. První funkce nese název Motion Sense a spočívá v možnosti ovládat telefon gesty, aniž byste se jej museli dotknout. Například prostým mávnutím ruky nad displejem budete moci přepnout skladbu v přehrávači nebo Spotify. Mávnutím bude možné také odložit zvonící budík či ztlumit vyzvánění příchozího hovoru. Google vše doprovodil názorným videem. Snímání gest má na svědomí speciální senzor v rámečku nad displejem, který by v budoucnu mohl rozeznávat i velmi jemné pohyby vašich rukou.

Rámeček nad displejem bude dále využit rovněž pro pokročilé 3D rozpoznávání vašeho obličeje ve stylu Face ID od Applu. Pixely využijí nejen čelní fotoaparát, ale i infračervenou kamerku a další senzory pro hloubkové mapování vaší tváře, což znamená, že zabezpečení bude mnohem lepší než u většiny ostatních telefonů s Androidem.

Google Pixel 4

Aktualizováno 23. 7. 2019

Server igeeksblog.com zveřejnil další pravděpodobné rendery chystaných Pixelů 4 od Googlu. Na světlé variantě lépe vyniká například displej, který bude mít výraznější rámeček v horní části. Díky tomu však displej nebude mít výřez ani průstřel a navíc se budoucí uživatelé mohou těšit i na duální čelní fotoaparát.

Aktualizováno 15. 7. 2019

9to5google.com se podařilo získat fotografii z reálného používání chystaného Pixelu 4 XL. Snímek není příliš kvalitní a samotný telefon je navíc ještě umístěn v ochranném pouzdru, avšak i tak můžeme vidět modul fotoaparátu. Potvrzují se tak dřívější spekulace, že Google nasadí trojitý hlavní fotoaparát v nezvyklém uspořádání. Čočky budou vytvářet trohúhelník. Společně s přítomností přisvětlovací LED diody se však vytvoří kosočtverec.

Google Pixel 4 XL

Aktualizováno 8. 7. 2019

Po delší odmlce o sobě dávají opět vědět Pixely 4 od Googlu. Server pricebaba.com přinesl tradiční 360° video, kdy se na telefon můžeme podívat ze všech stran. Spatřit tak můžeme Pixel 4XL, který by měl mít nad displejem klasický rámeček, a v displeji tudíž žádný výřez ani průstřel

Aktualizováno 21. 6. 2019

Server indiashopps.com zveřejnil snímky chystaných Pixelů 4 v dalších variantách. Kromě černé se tak můžeme podívat na bílou a také zajímavou mentolově zelenou. Každá verze se bude lišit například i zbarvením odemykacího tlačítka.

Google Pixel 4

Aktualizováno 18. 6. 2019

Skrze @OnLeaks unikly informace o pravděpodobné velikosti displejů i samotných Pixelů 4. V případě menšího se očekává, že displej bude více protáhlý, neboť při zachování takřka shodných rozměrů 147,0 × 68,9 × 8,2 milimetrů by měla úhlopříčka displeje povyskočit z 5,5 palce na 5,6 až 5,8 palce. Větší Pixel 4 XL má mít přibližně 6,3palcový displej, což se nijak nemá projevit na celkových rozměrech, které mají být 160,4 × 75,2 × 8,2 milimetrů. Zbývá dodat, že v oblasti hlavních fotoaparátů bude tloušťka přeci jen vyšší. U obou Pixelů se předpokládá 9,3 milimetrů.

Aktualizováno 16. 6. 2019

Dnešní únik volně navazuje na předcházející a ukazuje tentýž detail, avšak v jiných podmínkách. Serveru 9to5google.com se podařilo zachytit předprodukční vzorek telefonu přímo při jeho používání. Potvrzují se tak spekulace o „plotýnkovém vařiči“ ve stylu posledních iPhonů.

Pixel 4

Aktualizováno 13. 6. 2019

Dnes se stala poměrně nevídaná věc. Výrobce s velkým předstihem skrze svůj oficiální účet na Twitteru odhalil značnou část designu chystaných Pixelů 4. Mnout ruce si mohou takřka všichni, kteří stáli za různými úniky. Finální podoba je jim totiž velmi blízká.

Google Pixel 4
První oficiální obrázek Pixelu 4 od Googlu

Spatřit můžeme pouze zadní stranu telefonu, která bude skleněná a zdá se, že nově Google opustí od lesklého a matného skla. Nasadí pouze lesklou plochu, což je trochu škoda. V levém horním rohu bude modul fotoaparátů. Ten nakonec nepůsobí tak mohutně, ale z obrázku nelze vyčíst, jak moc bude vystupovat nad okolní povrch. Na každý pád se můžeme těšit na blíže nespecifikovanou sestavu dvou fotoaparátů. Ze zadní strany zmizela čtečka otisků prstů, což naznačuje, že ji Google přesune přímo do displeje. Závěrem dodejme, že představení Pixelů 4 se očekává v průběhu října 2019.

Aktualizováno 12. 6. 2019

Shivam Pandya poskytl serveru gsmarena.com exkluzivní fotografie zachycující údajný prototyp Pixelu 4 od Googlu. Na telefonu lze vidět velký displej s průstřelem v pravém horním rohu. Zdá se, že Google zásadně zmenší rámečky kolem displeje. Na druhou stranu designu zůstává záhadou, neboť je na prototypu aplikováno silné maskování. Navíc Google údajně využívá tři nezávislé týmy, které pracují na budoucích smartphonech a ve výsledku může jít o slepou vývojovou větev.

Aktualizováno 11. 6. 2019

Dnešní zdroj úniků si pro nás připravil skoro detektivní práci. Rendery očekávaného Pixelu 4 jsou tak tmavé, že se můžeme jenom těžko dohadovat, co je na nich vidět. Nicméně pár zajímavých detailů tu je. Podobně jako u iPhonu XI jsou všechny čočky na zádi sloučeny do jednoho velkého ostrova. Na zádech rovněž nenajdeme čtečku otisků prstů, a tak lze předpokládat, že se odstěhuje pod displej. Anebo Google překvapí a přichystá vlastní variantu odemykání pomocí rozpoznání obličeje. Nahoře a dole vidíme mřížky reproduktorů, takže se asi neobejdeme bez výřezu.

Zdroj tohoto úniku pricebaba.com v minulosti přinesl přesné předpovědi, ale je nutné mít na paměti, že v tak časné fázi vývoje se jedná o rendery podle nákresů. Je tak možné, že Google takový design testuje, ale nakonec se pro něj nerozhodne.

Aktualizováno 12. 4. 2019

Příchod 4. generace Pixelů od Googlu je ještě poměrně vzdálenou budoucností, přesto spekulace unikají. Zatímco před měsícem jsme byli svědky možného designu, dnes jsou na programu kódová označení. Pixel 4 nese název Coral, větší Pixel 4 XL pak Flame. Menší z budoucích novinek unikla skrze Geekbench, který odhalil nepřekvapivé prvky výbavy. Ta má stát na Snapdragonu 855 a 6GB operační paměti. RAM meziročně naroste. Poslední prozrazenou informací je Android Q.

Google Pixel 4

Původní informace ze 14. 3. 2019

Server slashaleaks.com zveřejnil první skicu (barevná vizualizace od phonearena.com), která má údajně zachycovat budoucí Pixel 4/Pixel 4 XL. V tuto chvíli není potvrzeno, zda jde o opravdový vzhled, ale mohlo by to být cesta, kterou se Google v další generaci svých referenčních telefonů vydá. První, čeho si lze všimnout, je duální fotoaparát na zadní straně. To nám dává naději na opravdu špičkové snímky. Stačí vzpomenout, jak skvělé výsledky podávají Pixely 3. Můžeme si zaspekulovat, že by druhý fotoaparát mohl být ultraširokoúhlý, což je vlastnost, kterou softwarově nahradit nelze.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Ze zadní strany také zmizela čtečka otisků prstů a je nasnadě, že ji Google přemístí přímo do displeje. Ten bude zabírat drtivou většinu čelní plochy. Rámečky mají být tenké. Jenže kam s duálním čelním fotoaparátem? Google zřejmě zvolí průstřel displeje po vzoru Samsungu, alespoň zveřejněná skica to naznačuje. Půjde však spíše než o průstřel o skutečně velkou díru v pravém horním rohu. Poslední postřehnutelnou věcí z náčrtu je úprava zadní strany. Vypadá to, že Google nadále využije velmi líbivé zpracování, kdy má skleněná záda, na kterých neulpívají otisky prstů.

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Nechápem. Mne osobne by vôbec nevadil rámik hore či dole 3 mm široký: Takto pokaziť displej ...
Porydge
Samsung dá díru do displeje a všichni tleskají a padají z toho na prdel. Google udělá díru v Pixelu ale zároveň "eliminuje" rámečky, což se naopak Samsungu nepovedlo, a každej se může posr*t jak je to hnusný. Jinak se mi ta díra taky nelíbí, ale furt je to designově lepší než modely S10.
David
Aneb jdeme s davem.
Bukkake Sun
To je hnusný, to bych nedal na hraní ani svýmu psovy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze