Používáte Gmail? Od července to bude pěkně dynamické

10
Používáte Gmail? Od července to bude pěkně dynamické
  • Mnoho věcí půjde nyní vyřešit přímo v těle emailu
  • Jedná se o standard, takže by se měl brzy rozšířit

I když je email jedním z nejstarších komunikačních internetových protokolů, rozhodně to nevypadá, že by jeho dny byly sečteny. Zejména ve firemní sféře je to neocenitelný pomocník. A nyní díky přispění Googlu se chystá chytnout druhý dech, když se stane dynamický. Tato změna bude spuštěna 2. července pro všechny uživatele Gmailu i firemních G Suite účtů.

Gmail

Co přesně si pod pojmem „dynamický email představit“? Spoustu věcí nyní budete moci vyřešit přímo v těle mailu, aniž byste se museli někam přepínat. Jedná se například o potvrzování účasti přímo v pozvánce, odpovídání na komentáře na sociálních sítích a diskusních fórech anebo vyplňování různých formulářů.

Jak informuje Google na svém blogu, nejedná se o žádnou proprietární funkci, ale je založena na AMP standardech. To znamená, že by funkce měly běžet ve všech moderních standardech a nebude problém je implementovat, jak už to například udělal Booking.com, Pinterest nebo Doodle. Pokud vám jejich styl přeci jenom nebude vyhovovat, můžete se vrátit k výchozímu nastavení.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pesedm
No jo blázni z Google...
zdeněk
bez inboxu se nedá žít..????
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Půjde už konečně naplánovat odeslání e-mailu na určitý čas?
OSN
Zlatý Google wave blahé paměti...

Každopádně AMP je fakt standard jak noha.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze