KaiOS má smělé plány. Míří k miliardě uživatelů a bude chytřejší

5
KaiOS má smělé plány. Míří k miliardě uživatelů a bude chytřejší
  • KaiOS by se měl naučit kopírovat a vkládat či nabídnout multitasking
  • Dojde i na vylepšení v oblasti výkonu
  • Nový software má dorazit ještě v tomto roce

KaiOS se již může pyšnit tím, že je třetím nejrozšířenějším mobilním systémem na světě. Využívá jej více než 100 miliónu lidí. Mezi nimi jsou i čeští zákazníci, kteří pořídili Nokii 8110 4G. Systému se daří mimo jiné díky tomu, že jej podporují světoví velikáni jako Google nebo čínský výrobce telefonů TCL. Nelze se pak také divit ambicióznímu plánu rozšířit KaiOS až na základnu 1 miliardy uživatelů.

KaiOS

Zatraktivnit systém jistě napomůžou také aktualizace, které přinesou zbrusu nové funkce, jež jsou doposud typické spíše pro klasické operační systémy Android a iOS. Generální ředitel společnosti KaiOS, Sebastien Codeville, podrobně popsal, co se pro stávající a budoucí uživatele chystá. Přibýt má například užitečná funkce kopírování a vkládání napříč systémem. Pracuje se údajně také na podpoře multitaskingu, která by schopnosti telefonů rozhodně posunula o notný kus dále.

Systém se má také strojově učit uživatelským návykům, z čehož má profitovat výkon i výsledky fotoaparátů. V průběhu letošního roku se má dostupnost telefonů s KaiOS rozšířit například do Latinské Ameriky. Samotná velká aktualizace s novými funkcemi dorazí rovněž ještě do konce roku 2019.

Diskuze ke článku
OSN
Dokud nebude Signal, tak bohužel beze mne.
nick
No koupil jsem Nokii 8110 4G kvůli nové podpoře Whats'app pro kamaráda. Musel jsem ji vrátit, protože implementace Whats'app je zatím žalostná. Žalostná myslím proto, že upozorní na zprávu jen jednou a pak už se uživatel o nové zprávě nedozví ani z displeje, ani akusticky. Prostě člověk musí whats'app pokaždé otevřít a zjistit, jestli někdo píše. Což je šílený. Takze až alespoň tohle vychytaj, možná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze