Nejlepší smartphone pro selfies

Nejlepší smartphone pro selfies
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nejlepší telefony pro selfies mívají kvalitní snímače s širokým záběrem
  • Občas dojde i na optickou stabilizaci obrazu
  • Do našeho výběru se dostaly mobily od Applu, Googlu, Honoru, Samsungu a Oppa

Tento výběr již není aktuální, na přípravě aktualizované verze právě pracujeme!


Pokud nehledáte konkrétní smartphone, ale chcete vědět, na co si dát při výběru telefonu pozor, nepřehlédněte náš podrobný rozcestník a také průvodce, ve kterém upozorňujeme na základní podmínky pro bezproblémový nákup.

„Selfíčka“ již dávno nejsou jen kratochvílí náctiletých, oblibě už se těší vesměs u uživatelů smartphonů všech věkových skupin. Uznejte sami, že vyfocení selfie již zkrátka nějak tak patří k dovolené, získání „důkazu“ o setkání s kamarádem po dlouhé době, rodinné oslavě nebo návštěvě zajímavého místa obecně. Kvalitní čelní kameru lze navíc ocenit i během videokonference. V našem výběru tak najdete nejlepší selfie fotomobily současnosti, kdy některé modely disponují kromě hlavního snímače s běžným ohniskem také ultraširokoúhlým objektivem.

Vybíráme nejlepší smartphone pro selfies

Nejlepší selfies telefony

Apple iPhone 15 Pro


Apple v nejnovějších generacích na čelním fotoaparátu výrazně zapracoval a můžete se těšit na 12megapixelový fotoaparát se světelností f/1.9 i optickou stabilizací. V praxi to znamená, že půjde selfies pořizovat i v horších světelných podmínkách, což se může hodit například v interiérech.

Selfies z iPhonu 15 Pro se navíc mohou pochlubit velmi slušným množstvím detailů, kterých si lze všimnout i u videozáznamu. Právě video je přitom silnou stránkou iPhonů obecně a platí to i pro selfies. Spolehnout se můžete na záznam maximálně ve 4K s 60 FPS, díky čemuž jsou záznam krásně plynulé a ostré. Snadno tak budete čelní kamerkou vytvářet i obsah pro sociální sítě.

Google Pixel 8 Pro


Mezi smetánku se tentokrát dostává i Pixel 8 Pro od Googlu. Řada Pixel patří mezi skvěle fotící telefony, což nedávno představený top model jen potvrzuje. Velmi dobře je vybaven i pro autoportréty, kdy jeho fotoaparát disponuje 10,5 megapixely a dostatečně širokým záběrem. Z toho plyne, že se do záběru vejdete nejen vy, ale klidně parta vašich nejbližších.

Kvalitu fotek za takřka všech světelných podmínek podtrhuje i automatické ostření čelní kamerky. Spokojeni budete určitě i se záznamem videa, který je umožněn ve vysokém 4K rozlišení a s velice plynulými 60 snímky za vteřinu.

Honor Magic5 Pro


Vášnivé pořizovače „selfíček“ by mohl zaujmout Magic5 Pro. Pyšní se stylovým designem a velkým AMOLED displejem, tudíž s ním zaujmete. Pozornosti neunikne ani výrazný hlavní fotomodul. Nás však zajímá možnosti čelního focení. V podlouhlém průstřelu je připravena 12megapixelová ultraširokoúhlá kamerka se záběrem až 100°.

Snadno můžete přepínat šířku záběru pro váš aktuální scénář focení. Přes den se můžete těšit na velmi hezká a ostrá selfíčka s pěknými barvami i propracovaný portrétní režim, ani za zhoršených světelných podmínek ale nevypadají snímky vůbec špatně, přestože jsou měkčí a postrádají detaily. Vlajkový model se však nenechal zahanbit u videa a u čelní kamerky nabízí 4K rozlišení a 30 snímků za vteřinu.

Samsung Galaxy Z Flip5


Opomenout na závěr nemůžeme ani trend posledních let v podobě telefonů s ohebným displejem, zejména pak véček. Vybíráme osvědčený Samsung Galaxy Z Flip5. Hlavní výhoda tkví v tom, že telefon můžete otevřít do úhlu 90°, posadit a snadno nastavit na pořizování selfies. Můžete tak například udělat fotografii bez selfie tyče, telefon jednoduše kamkoliv umístíte. Případně je zde možnost fotografovat se zavřeným displejem, kdy využíváte dvojici hlavních snímačů a dění sledujete skrze velký venkovní displej.

Hlavní fotoaparáty jsou k dispozici dva, mají 12 megapixelů a kromě klasického záběru vám sekundární objektiv zprostředkuje ultraširokoúhlé snímky. Těšit se můžete na optickou stabilizaci či kvalitní záznam videa. Abychom byli úplní, Galaxy Z Flip5 má samozřejmě i standardní fotoaparát v displeji, která disponuje 10megapixelovým rozlišením. Podporuje režim HDR a spolehnout se můžete na kvalitní videa ve 4K rozlišení. K dokonalosti chybí optická stabilizace obrazu.

Oppo Find N2 Flip


V podobném duchu jako dříve zmíněný Samsung se nese také Oppo Find N2 Flip. Jedná se tedy o zástupce véčkové konstrukce s velkým ohebným displejem. Podstatné jsou však dva hlavní fotoaparáty s 50megapixelovým rozlišením, respektive 8megapixelovým v případě ultraširokoúhlého objektivu. Telefon dokáže stát v úhlu 90°, případně fotit i v zavřeném stavu, kdy dění sledujete prostřednictvím opět velkého venkovního displeje.

K dokonalosti hlavním fotoaparátům chybí optická stabilizace obrazu. Je zde však připravena ještě vnitřní selfie kamerka s vysokým 32megapixleoým rozlišením. Ta pořizuje ostré snímky, avšak nemá automatické ostření a zamrzet může i záznam videa jen v základním Full HD rozlišení.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze